Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

Espoon uusi Geo/on –näyttely esittelee erityisesti Suomen geologiaa

Millaisia geologisia luonnonvaroja meillä on? Entä mikä on geologinen historiamme? Mitä uutta geologialla vielä saavutetaan?

Geologiaa erityisesti Suomessa esittelevä Geo/on –näyttely on avattu Geologian tutkimuskeskuksen (GTK) uusissa toimitiloissa Espoon Otaniemessä. Näyttely kuljettaa geologian ilmiöihin ja sisältöihin, ja kertoo miten geologia vaikuttaa niin yksilön kuin koko ihmiskunnan elämään ja hyvinvointiin.

Näyttelyn kattavat geologiset näytteet kytkeytyvät alkuaineiden jaksolliseen järjestelmään, Suomen geologian ja vuoriteollisuuden historiaan sekä arkipäivän toimintaan ja tuotteisiin. Suomen geologian historiaa ja sen vaikutusta maisemaamme ja nykyelämään voi tarkastella mm. jättikokoiselta tabletilta.

”Geologialla on monta ulottuvuutta sekä maapallon historiassa että nykypäivän arkielämässä. Uudistunut näyttely tuottaa kävijöille oivaltamisen elämyksiä ja osoittaa miten monin tavoin moderni yhteiskuntakin on luonnosta riippuvainen”, kertoo erikoissuunnittelija Jouni Ylönen Geologian tutkimuskeskuksesta.

Yleisölle avoin Geo/on -näyttely on avoinna arkipäivisin klo 9.00-16.00 osoitteessa Vuorimiehentie 5, Espoo.
Ryhmille pyritään mahdollisuuksien mukaan järjestämään opastus. Maksutonta ryhmäopastusta voi tiedustella osoitteesta geonayttely@gtk.fi.

 

 
 
 

Geo/on -näyttelyn avoimet ovet ja maksuttomat opastukset Espoo-päivänä 30.8. klo 10, 12 ja 14

Millaisia geologisia luonnonvaroja meillä on? Entä mikä on geologinen historiamme? Mitä uutta geologialla vielä saavutetaan?

Geologiaa esittelevä uusi Geo/on –näyttely kuljettaa geologian ilmiöihin ja sisältöihin, ja kertoo miten geologia vaikuttaa niin yksilön kuin koko ihmiskunnan elämään ja hyvinvointiin.

Lämpimästi tervetuloa Espoo-päivänä perjantaina 30.8. klo 10, 12 ja 14 maksuttomiin opastuksiin. Näyttely on auki klo 9-16.

Osoite: Vuorimiehentie 5, Espoo

 

Aihepiiristä muualla

arrow geologia.fi

arrow OneGeology