Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

Tutkimusinfrastruktuuri ja menetelmät

 

Koetehdas ja laboratoriot

Koetehtaan ja sen yhteydessä toimivien rikastustekniikan ja mineralogian laboratorioiden pääasiallinen tehtävä on kehittää uutta osaamista mineraalien jauhatus- ja rikastusprosesseihin ekotehokkuus huomioiden ja tuottaa rikastusteknisiä tutkimuspalveluja mm. kaivos-, kemian ja metalliteollisuuden tarpeisiin.

arrow  Lue lisää

 

Tutkimuslaboratorio

Tutkimuslaboratorio on kansallinen tutkimusinfrastruktuuri, jolla on monipuoliset ja nykyaikaiset tutkimuslaitteistot ja kansainvälisesti korkeatasoista osaamista geologisten materiaalien analysointiin ja tutkimukseen.

arrow  Lue lisää

 
Geofysikaaliset laitteistot

GTK:lla on käytettävissä laaja valikoima erilaisia geofysikaalisia tutkimuslaitteistoja maasto-, reikä- ja laboratoriotutkimuksiin.

arrow  Lue lisää

 
Merigeologinen tutkimusalus

Tutkimusalus Geomari (MMSI 230985210) on Geologian tutkimuskeskuksen (GTK) ja Merivoimien tutkimuslaitoksen yhteinen vuonna 2003 valmistunut alumiinirakenteinen katamaraani.

arrow  Lue lisää

 

Kairasydänarkisto

Kairasydänarkistossa Lopella on arkistoituna malminetsinnässä, kaivostoiminnassa, kalliorakentamisessa ja muissa toiminnoissa syväkairausten tuloksena saatuja kairasydämiä.

arrow  Lue lisää